zaterdag 1 mei 2010

Training 24 april 2010

Deze zaterdag stond in het teken van nieuwkomers uit de afgelopen Start2Run weken. 14 lopers, voornamelijk uit de rustigste S2R-groep van Henk Martin namen deel aan de training. In goede gewoonte heeft Henk deze eerste training voor deze S2R-ers voor zijn rekening genomen. De zaterdagbaantraining voldoet hiermee aan haar doelstelling zowel voor zaterdagbaanlopers een trainingsgelegenheid te zijn als voor S2R-ers met te weinig loopvermogen een opstap te zijn voor de zaterdagduingroep.

Het hoofdprogramma had de intentie niet te zwaar te zijn maar wel weer een groei te bevatten wat omvang betreft voor de S2R-ers. Voor hen was de totale omvang meer dan 3 km. Voor de anderen was dit weer normaal een goede 5 km. Het programma bestond uit een aantal keren 300 meter met niet te lange pauzes gevolgd door een serie afstanden die afnamen in lengte maar vanwege het prachtige weer door lange pauze gescheiden werden.

Naar mijn idee was Henk weer bijzonder goed bezig. Vanzelfsprekend richtte hij zich zoveel mogelijk op de S2R-ers en zette hen prima in de juiste motivatie: rustig aan, eigen tempo, plezier hebben en herkennen welke progressie zij al hebben doorlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten